Euronav: Aandeel van de week

Euronav Sustainable GrowthEuronav is een boeiend verhaal: één van de grootste crude oil tankerbedrijven ter wereld. Het is een écht Antwerps bedrijf dat is uitgegroeid tot een absolute wereldspeler. Op hun eigen website stellen ze zich zelf voor als volgt:

Euronav is een onafhankelijke tankerrederij die instaat voor het zeevervoer en de opslag van ruwe olie en petroleumproducten. Omdat de Vennootschap erin slaagt zich steeds aan te passen aan de snel veranderende aard van de scheepsvaartsector, groeide Euronav uit tot de grootste onafhankelijke genoteerde tankerrederij ter wereld. Euronav, met hoofdkwartier in Antwerpen, heeft kantoren verspreid over Europa en Azië. Euronav noteert op Euronext Brussels en op de NYSE onder het symbool EURN.

Euronav is een mooi bedrijf met een mooi managementteam en een sterke visie. Ook tijdens de coronacrisis hielden ze mooi vol door hun stockagetankers en hun diversificatie. Toch kreeg het aandeel flinke klappen / zelfs nadat een Q1 dividend van bijna 10% werd aangekondigd!

Dit dividend is nu uitgekeerd; en dus kreeg het aandeel nòg een klap te verwerken – tegen de algemene beurstrends in. In onze ogen is deze prijszetting erg sterk en zijn de aandelen Euronav onder de €7,90 écht een mooie aankoop. Natuurlijk kan er nog een nieuwe bodem gevonden worden / maar Euronav is en blijft gewoon een mooi bedrijf met een mooie long-term planning; zeker als de olievraag terug oppikt!

Beleggen for Dummies

De redactie van "Beleggen for Dummies". Een klein team van value-investeerders die steeds op zoek zijn naar de perfect gebalanceerde portfolio voor rendement en toch stabiliteit. U kan de redactie steeds bereiken via onze contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *