Is het te laat om nu in Bitcoin te investeren?

De waarde van Bitcoin vliegt de laatste weken zo rap omhoog dat iedereen toch stiekem wel denkt: “Zal ik toch maar investeren?”. Investeren in Bitcoins is de laatste jaren enorm instabiel geweest. Je kon er slapend rijk van worden, of je kon jouw hele investering verliezen. Het is daarom niet vreemd dat de meeste mensen wel twee keer nadenken of ze gaan investeren. Maar nu de koers zo hard stijgt, lijkt het toch wel heel aantrekkelijk. In dit artikel geven wij antwoord op de vraag: “Is het nu te laat om te investeren in Bitcoin?”.

Bitcoin WaardeHet is de perfecte tijd voor Bitcoin

Wanneer je kapitaalkrachtig bent, is het een prima tijd om jouw kans te wagen en Bitcoins aan te schaffen. De koers gaat opwaarts en de kans is groot dat jouw investering aan het einde van de week alweer meer waard is. Wanneer je kennis hebt van Bitcoins en beleggen zou je jouw kans waar kunnen zien en nu nog kunnen aankopen. Wel moet daarbij gezegd worden dat een snelle verkoop ook verstandig is. Wanneer de koersen snel opwaarts gaan, is helaas een daling ook niet vreemd. Wanneer je slim investeert en slim weet te verkopen, zou dit de ideale tijd kunnen zijn. De markt is groot en er is veel vraag naar Bitcoins. Sla daarom juist nu jouw slag en investeer in Bitcoins.

BitcoinTe hoge aankoopprijs

Een reden waarom je nu beter niet kunt investeren, is omdat de aankoopprijs van Bitcoins nu enorm hoog is. Jouw winst is daarom uiteindelijk relatief laag. De beste strategie is om toch te wachten op een daling. Wanneer de waarde van Bitcoins dalen, slaat vaak de paniek toe. Veel mensen verkopen en de waarde daalt nog meer. Dit hebben we de laatste jaren vaker zien gebeuren. De beste tijd om Bitcoins te kopen is in deze periode. Wacht wanneer de waarde enorm gedaald is en investeer dan. De kans is groot dat de eerste weken of maanden na jouw aankoop jouw investering daalt. Maar wanneer Bitcoins weer aantrekken en er weer een nieuw record wordt bereikt, heb jij het meeste profijt van jouw investering.

Bitcoin MuntLange termijn denken

Een fout die bij veel beginnende beleggers en investeerders wordt gemaakt, is dat zij een gebrek hebben aan lange termijn denken. De waarde van jouw investering verandert met de dag. Bij investeerders van Bitcoin zie je vaak dat zij paniek kopen en verkopen. Het is altijd een goed moment om een investering te doen en hier vrijwel niet naar om te kijken. Jouw rendement na 5 jaar is vrijwel altijd hoger dan bij een spaarrekening of andere investering. Kijk niet te veel naar de huidige trends, maar heb een toekomstvisie. Als je zelf niet wil leren kan je net zoals op de “gewone” markt ook in de cryptomarkt investeren in fondsen zoals de Grayscale Bitcoin Investment Fund bijvoorbeeld.

Is het te laat om nu nog te investeren in Bitcoins? Ja en nee. Het ligt eraan welke strategie je wilt gebruiken. Verkoop je direct? Dan is het nu juist een goede tijd om aan te kopen. Wil je het meeste rendement halen? Dan is het altijd beter om Bitcoins in een slechte tijd aan te kopen en zo optimaal rendement te behalen tijdens een nieuw record.

Beleggen for Dummies

De redactie van "Beleggen for Dummies". Een klein team van value-investeerders die steeds op zoek zijn naar de perfect gebalanceerde portfolio voor rendement en toch stabiliteit. U kan de redactie steeds bereiken via onze contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *