Memecoins tracken met de PooCoin app

Er is reeds behoorlijk wat gezegd en geschreven over de verschillende memecoins die sinds de introductie van de cryptomarkt zijn gelanceerd. In eerste instantie geldt dat er naar heel wat van deze cryptomunten werd verwezen als zijnde zogenaamde “shitcoins”, maar in de praktijk hebben we kunnen vaststellen dat er toch niet zelden aantrekkelijke rendementen mee gerealiseerd konden worden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ontzettend veel mensen er tegenwoordig interesse in hebben om in dergelijke coins te investeren. Ben jij dat ook van plan? Dan is het zeker de moeite waard om even kennis te maken met de mogelijkheden die de PooCoin app met zich meebrengt.

PoocoinEen eerste kennismaking met PooCoin

PooCoin is het vaakst bezochte DeFi analytics platform. Tijdens de hoogtijdagen slaagde ze erin om een vaste stek te verwerven in de top 700 websites van de wereld. Dit zorgde ervoor dat PooCoin zelfs kon rekenen op een hogere notering in vergelijking met PancakeSwap (CAKE). Dat is niet niets, want dit is toch zomaar even de meest populaire DEX op de Binance Smart Chain.

Voor de PooCoin website geldt dat ze beschikt over alle token contracten op de netwerken die door PooCoin worden ondersteund. Het gaat hierbij eveneens om de actuele koop- evenals verkoopdata, maar ook om gegevens zoals de market cap evenals informatie over de belangrijkste wallets van het project in kwestie.

Memecoins tracken door middel van de PooCoin app

Op moment van schrijven is het reeds mogelijk om gebruik te maken van de PooCoin app voor het tracken van een ontzettend groot aantal verschillende memecoins. Het is helaas niet mogelijk om alle memecoins in deze app terug te vinden omdat de app (op moment van schrijven) slechts gebruik maakt van een aantal netwerken. Het gaat hierbij dan concreet om:

  • Binance Smart Chain;
  • Polygon;
  • KUChain;

Het spreekt voor zich dat de mogelijkheid bestaat dat hier in de toekomst verandering in zal komen, maar dat zal de toekomst dus duidelijk moeten maken. Ondanks dit gegeven moet het gezegd dat de app toch sowieso nu reeds heel handig is om koersbewegingen goed zichtbaar te kunnen maken. Het merendeel van de mensen maken hiervoor gebruik van het zogenaamde Tradingview, maar dit platform biedt voor lang niet alle coins de best mogelijke oplossing, in tegendeel.

Hoe verkrijg je grafieken van jouw favoriete memecoins?

De vraag die veel mensen zich nu uiteraard zullen stellen is hoe ze de grafieken van hun favoriete memecoins kunnen achterhalen. Op het ogenblik dat je op de website van PooCoin terecht komt kan je meteen zowel een tokenadres als een tokennaam invoeren. Het correcte adres of de juiste naam zijn vaak terug te vinden op populaire websites zoals bijvoorbeeld Coingecko of Coinmarketcap. Door deze informatie simpelweg te kopiëren in het platform van PooCoin weet je met absolute zekerheid dat je niet de verkeerde informatie gebruikt en terechtkomt op de verkeerde platformen.

Welke informatie biedt de PooCoin app je naast de PooCoin Charts?

Voor (potentiële) investeerders geldt dat vooral de PooCoin Charts de meest interessante en belangrijke zijn. De grafieken die je terug kan vinden op PooCoin geven je een goed beeld van zowel het aan- als het verkoopgedrag bij diverse tokens. Omwille van deze reden zijn de grafieken het belangrijkste kenmerk van PooCoin. Voor deze actuele cijfers geldt dat ze altijd worden weergegeven door middel van een BNB of ETH handelspaar. Dit uiteraard geheel afhankelijk van de blockchain waar je naar op zoekt. Dit betekent concreet dat, mocht er een AOC token zijn, je deze op het netwerk van Binance via het handelspaar AOC/BNB zou kunnen tracken.

Het spreekt voor zich dat deze actuele candles lang niet de enige vorm van informatie is welke je terug kan vinden in de PooCoin app. Daarnaast geldt voor deze applicatie dat er ook andere data in wordt weergegeven zoals bijvoorbeeld:

  • Liquiditeit;
  • Transacties;
  • Contracten;
  • Token houders;

In eerste instantie is de PooCoin app in het leven geroepen voor tokens die zich bevonden op het zogenaamde BSC netwerk. In een latere fase werden ook andere blockchains ondersteund door het platform. Deze multi-chain support heeft het mogelijk gemaakt om via PooCoin met één enkele muisklik te schakelen naar een andere blockchain. Doordat er niet alleen ondersteuning wordt geboden voor Binance Smart Chain als Polygon als KuChain is het mogelijk om een bijzonder groot aantal verschillende tokens terug te vinden in deze populaire app voor memecoins.

Transactiebelasting bij gebruik van de PooCoin Token

Tot slot moeten we het natuurlijk ook even hebben over de zogenaamde PooCoin Token. Voor deze token geldt dat ze gebruik maakt van de Binance Smart Chain. De token wordt in het bijzonder gekenmerkt door de belasting die op deze token wordt geheven. Op het ogenblik dat er een transactie met POOCOIN wordt uitgevoerd wordt er daarbij een belasting aangerekend van 8 procent. Van deze 8 procent wordt de helft als het ware verbrand. Voor de andere helft geldt dat ze wordt verdeeld onder de tokenbezitters. Deze belasting wordt berekend over elke transactie die wordt uitgevoerd. Dit dus ook wanneer er simpelweg sprake is van een verplaatsing van tokens naar een andere wallet. Hier moet je dus wel rekening mee houden als gebruiker van deze token.

Beleggen for Dummies

De redactie van "Beleggen for Dummies". Een klein team van value-investeerders die steeds op zoek zijn naar de perfect gebalanceerde portfolio voor rendement en toch stabiliteit. U kan de redactie steeds bereiken via onze contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *