Passief inkomen: 5 tips om passief inkomen op te bouwen

Slapend rijk worden, wie wil dat nou niet? Dit klinkt misschien een beetje onwerkelijk, maar er zijn zeker wel manieren waarop je passief inkomen op kunt bouwen in het volgende jaar. Een passief inkomen kan je helpen om je voor te bereiden op een toekomst zonder vast inkomen. Dit kan komen omdat je niet kan werken of gewoon even niet wilt werken. Passief inkomen is simpel gezegd het inkomen dat niet in eigen tijd of uit arbeid verdiend wordt. Dit is een bron van inkomen waar je nagenoeg niets voor hoeft te doen. Hierbij moet je denken aan dividend, royalty’s, huurinkomsten en bijvoorbeeld advertenties. Het is dus wel mogelijk om op een passieve wijze geld binnen te laten komen.

passief inkomenExtra geld zonder te veel tijd te verliezen

Gratis geld bestaat niet, dus ook om een passief inkomen op te bouwen in 2021 moet je zeker wel wat doen. Het is gewoon geld wat op den duur op een wijze binnenkomt waarbij je er nagenoeg niets voor hoeft te doen. Het meeste werk hiervoor heb je al voltooid, dan is het alleen nog wachten tot het geld binnen komt stromen. Redenen om voor een passieve inkomensbron te gaan, zijn dat je zo extra geld kunt genereren zonder hier al te veel tijd in te hoeven steken. Daarnaast kan het ook dat extra potje zijn waarvan je die droomreis kunt maken. Een passief inkomen kan voor freelancers heel interessant zijn. Een freelancer wordt enkel betaald voor de gemaakte uren worden. Met een passieve inkomensbron zijn deze geldzorgen voorbij.

Voordelen van een passief inkomen

Er kleven veel voordelen aan het opbouwen van een passief inkomen. Je hebt bijvoorbeeld veel meer tijd voor andere dingen. Je hoeft niet almaar te werken en kunt meer tijd aan je gezin of je familie besteden. Daarnaast kan het zijn dat als je er alleen voor staat, je dat extra geld goed kunt gebruiken. Tevens is het een manier om te zorgen als je uiteindelijk met pensioen gaat dat je dan genoeg geld hebt om van te leven. Het is zelfs mogelijk om eerder te stoppen met werken als je echt genoeg passief inkomen opbouwt. Er zijn ook genoeg mensen te vinden die voor een passief inkomen kiezen, omdat ze dan net wat meer uit te geven hebben.

vastgoed beleggenBeleggen in aandelen, obligaties en vastgoed

Je kunt op meerdere manieren een passief inkomen opbouwen. Zo kun je beginnen met beleggen. Aangezien sparen nog niet heel veel geld oplevert, kan het interessant zijn om in aandelen en obligaties te investeren. Door te beleggen laat je het geld voor jou werken in plaats van andersom. Hiervoor moet je al wel redelijk wat geld hebben en zeker zijn dat je het geld dat je wilt investeren voor de komende 3 jaar niet direct nodig bent. Wanneer je al behoorlijk wat geld hebt, kun je ook gaan investeren in onroerend goed. Je kunt een gebouw verhuren en zo makkelijk passief inkomen genereren.

Een mooi pensioen opbouwen

Een andere manier van passief inkomen op te bouwen in 2021 is door in bedrijven te investeren. Er zijn genoeg start-ups te vinden die het geld goed kunnen gebruiken. Je kunt hierin investeren met bijvoorbeeld crowdfunding. Je kunt zelf een webshop beginnen in nicheproducten en ook spullen die je niet meer nodig hebt verkopen op een ander online platform  Dit zijn manieren van passief inkomen opbouwen waar je niet veel voor hoeft te doen. Wat extra geld is nooit verkeerd en als je het goed doet, is de kans dat je een mooi leven na je pensioen steeds groter.

 

Beleggen for Dummies

De redactie van "Beleggen for Dummies". Een klein team van value-investeerders die steeds op zoek zijn naar de perfect gebalanceerde portfolio voor rendement en toch stabiliteit. U kan de redactie steeds bereiken via onze contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *