Waarom ik John Deere kocht begin deze week…

Ik kocht deze week aandelen John Deere aan $193,24. Het aandeel begon wat volume op te pikken in de aanloop naar een overzicht van hun resultaten; en het algemene gevoel was dat deze relatief goed gingen zijn.

Toen de resultaten echt bovenkwamen waren ze beter dan verwacht. Het aandeel schoot snel naar $202, en zakte dan voor het weekend weg naar een mooie week-close van $199,50. Ik verkocht de helft van de aandelen die ik kocht aan $193 aan $200,97, en hou de rest van mijn positie in portefeuille.

Waarom licht ik deze aankoop toe?

john deere logoDit soort aandelentransacties doe ik heel erg graag. Mikken op een mogelijk kantelmoment, maar tegelijk een aandeel kopen dat je met plezier vele jaren in je portefeuille houdt. John Deere kennen we allemaal als een fabrikant van tuinmachines zoals grasmaaiers, tractors en oogstmachines – maar ze hebben ook heel wat business in de bouw en bosbouwwereld én hebben een heel interessante financiële dienstverleningspoot die financing aanbiedt aan klanten in de vorm van leasing en andere financieringsvormen. Ze hebben heel wat MOAT en zijn een gekende naam zowel bij zakelijke klanten als consumenten.

Ik kocht dus een aandeel dat ik sowieso in portefeuille wil op een moment dat we potentieel snel rendement zouden kunnen boeken. Dàt is altijd leuk. Je kan een paar procenten winst nemen op enkele dagen; en dan de rest van je positie laten staan als long-term investering. Zo investeer ik graag in aandelen; en hopelijk vinden jullie zelf ook dit soort leuke instapmomenten bij jullie favoriete aandelen.

Beleggen for Dummies

De redactie van "Beleggen for Dummies". Een klein team van value-investeerders die steeds op zoek zijn naar de perfect gebalanceerde portfolio voor rendement en toch stabiliteit. U kan de redactie steeds bereiken via onze contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *