Het verschil tussen een Hot wallet en een Cold wallet

De handel in cryptomunten is al jarenlang ongekend populair. Dat komt grotendeels omdat deze manier van beleggen voor iedereen beschikbaar is, zowel de particulieren als de grote bedrijven. Investeren in cryptovaluta kan bij de meeste exchanges al vanaf 1,00 euro, het is dus bijzonder laagdrempelig. Het doel is om van geld nog meer geld te maken. In de tussentijd moet jij de gekochte cryptomunten wel nog ergens opslaan. Het veilige bewaren van cryptocurrency kan in een wallet, waarvan er meerdere beschikbaar zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een hot wallet, maar ook een cold wallet. Er zitten grote verschillen tussen de wallets. Hieronder kom jij meer te weten over de crypto-wallets.

cryptocurrencies

Wat is een hot wallet?

De meeste investeerders kiezen voor een hot wallet. Je kan op een dergelijke crypto-wallet dan ook gemakkelijk cryptomunten opslaan en gaan handelen. Het gaat om een online wallet, want deze is ten alle tijden aangesloten op het internet. Hierdoor kan jij sneller bij de munten komen en gemakkelijker handelen. Het is mogelijk om cryptocurrency te storten, op te nemen en te ruilen. Het fijne is dat een hot wallet vrijwel altijd kosteloos is en er dus geen extra kosten om de hoek komen kijken. Echter moet jij de hot wallet wel optimaal beveiligen, bijvoorbeeld een 2FA-beveiling te gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat de hot wallet zo’n beetje alle beschikbare cryptomunten zal ondersteunen. Het enige minpunt is dat jij online bent aangesloten met de wallet en dus kwetsbaarder bent voor hackers.

Wat is een cold wallet?

cold wallet cryptoEen cold wallet is de veiligste optie van het moment. Het gaat om een fysieke wallet, welke niet aangesloten zijn op het internet. Een cold wallet zal minder snel gehackt worden en dat is een enorm groot voordeel voor iedere investeerder. De wallets zijn echter wel beperkt, want lang niet alle cryptocurrency kunnen worden opgeslagen. Het is dus slim om eerst even te controleren welke munten er opgeslagen kunnen worden op de cold wallets. Wanneer jij gebruik wilt gaan maken van de munten, dan kan je de fysieke wallet aansluiten op de desktop. De beste cold crypto wallets kunnen een breed scala munten aan op een breed scala van layer 1 blockchains.

Zodra de wallet is losgekoppeld van de desktop, dan kan geen enkele hacker meer toeslaan. Het is wel verstandig om de wallet goed te bewaren, zodat jij deze niet kan kwijtraken. Er zijn ook fysieke wallets verkrijgbaar die zijn gemaakt van een speciaal materiaal, zodat deze alle mogelijke schade kan overleven. Zelfs bij de brand zal de wallet nog zijn werk blijven doen. Let op, een cold wallet kost wel geld en is verkrijgbaar bij de bekende webshops. Je kan bijvoorbeeld een cold wallet kopen bij Bol, Amazon en zelfs de Media Markt.

Wat is het grootste verschil?

Het grootste verschil tussen een hot wallet en een cold wallet is de veiligheid. De cold wallets zijn simpelweg veel veiliger, aangezien deze niet zijn aangesloten op het internet. De hot wallet is makkelijker te gebruiken, maar ook kwetsbaarder voor een eventuele hack. In beide gevallen is het raadzaam om te kiezen voor een optimale beveiliging. Wij raden dan ook ten alle tijden aan om een 2FA-beveiliging in te stellen, zodat het hackers zo moeilijk als mogelijk zal worden gemaakt.

Welke wallet is het beste?

Welke wallet jij het beste kan gebruiken, dat hangt af van jouw portefeuille. Een investeerder met veel cryptocurrency moet beslist kiezen voor een fysieke cold wallet. Mocht je met kleine bedragen gaan investeren, dan is een hot wallet ook een goede keuze. Jij moet zelf de afweging maken welke wallet het beste aansluit bij jouw wensen. Kies je voor meer veiligheid of voor gemak?

Beleggen for Dummies

De redactie van "Beleggen for Dummies". Een klein team van value-investeerders die steeds op zoek zijn naar de perfect gebalanceerde portfolio voor rendement en toch stabiliteit. U kan de redactie steeds bereiken via onze contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *