Alibaba Group: een goede toevoeging als “bet on Asia”

alibaba groupHeel wat beginnende investeerders maken de fout om vooral Belgische, Europese en Amerikaanse aandelen aan te kopen voor hun portfolio. Hoewel dit natuurlijk allemaal stevige markten zijn zijn; is een beetje exposure in China zeker ook interessant. China is een groei-economie en Alibaba Group heeft een mooi portfolio van bedrijven waardoor je eigenlijk mooi kan inzetten op de Chinese markt met de aankoop van één aandeel.

Alibaba Group doet meer dan AliExpress en TaoBao. Met Alibaba zitten ze in trade, met Ali Cloud zitten ze in cloud computing en met Alipay en andere payment-tools zitten ze zelfs in financiële tools. Met Xiami Music heeft Alibaba nu zelfs een eigen muziekstreamingdienst die ze in samenwerking met hun recente acquisitie NetEase uitbouwen.

Het aandeel heeft al zeer goed gepresteerd sinds introductie op de beurs, maar er is in onze ogen nog heel wat upside te vinden. Alibaba zal in Asië een centrale rol gaan versterken; en daardoor kan je met dit aandeel dus ook wat inspelen op het groeiende belang van Asië in de wereldeconomie. Wij proberen in te kopen rond de $200 USD op de NYSE met ticker BABA.

Wij zullen alvast kleine dips gebruiken om het aandeel van Alibaba Group in ons portfolio hoog genoeg te houden om genoeg focus op de Aziatische markten te houden. Hieronder krijg je ook nog algemeen overzicht van het aandeel.

 

Beleggen for Dummies

De redactie van "Beleggen for Dummies". Een klein team van value-investeerders die steeds op zoek zijn naar de perfect gebalanceerde portfolio voor rendement en toch stabiliteit. U kan de redactie steeds bereiken via onze contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *