Wat te doen bij een aandelencrash?

In deze video van Sven Carlin praat hij over waar je moet klaar voor zijn bij de volgende beurscrash, en waarom het belangrijk is om de juiste mindset van dag één te hebben. Hij benadrukt dat het niet een kwestie is van of er een volgende beurscrash komt; maar wanneer die juist komt. Crashes gebeuren en zullen blijven gebeuren; en het is cruciaal dat je je daar al op voorhand bij neerlegt. Daar heb jij als investeerder namelijk geen controle over.

Kan jij een 70% verlies aan? Kan jij in de mindset komen dat je blij moet zijn dat je goedkoper je portfolio kan uitbouwen? Heb je de ruimte en cash on the side om in actie te schieten bij een échte crash? Buiten het feit dat Sven Carlin hier en daar wel dividend yields vergeet te vermelden is het wel een zeer boeiende video die je in de juiste mindset brengt voor de volgende aandelencrash.

Ik apprecieer de positieve sfeer in deze video. Begrijp dat als je een paar verliezers in je portfolio hebt dat dat niet erg is – je winst komt van de échte performers! Daarom kan investeren in belegginsfondsen of trackers voor veel mensen ook zo interessant zijn: je gokt zo op de brede markt, en je bent gewapend tegen de zware crashes van specifieke bedrijven.

Beleggen for Dummies

De redactie van "Beleggen for Dummies". Een klein team van value-investeerders die steeds op zoek zijn naar de perfect gebalanceerde portfolio voor rendement en toch stabiliteit. U kan de redactie steeds bereiken via onze contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *