Legendarisch belegger Warren Buffett voorgesteld

Warren Edward Buffett (geboren op 30 augustus 1930) is een Amerikaans zakenman en belegger. Hij is de CEO van Berkshire Hathaway, een multinationale investeringsmaatschappij met beleggingen in diverse industrieën. Hij wordt vaak beschouwd als een van de succesvolste beleggers aller tijden en is bekend om zijn waardevaste beleggingsstrategieën en zijn kalme en beredeneerde benadering van het beleggen.

Op jonge leeftijd

Buffett werd geboren in Omaha, Nebraska, als tweede van vier kinderen. Zijn vader, Howard Buffett, was congreslid en later burgemeester van Omaha. Zijn moeder, Leila Stahl Buffett, was huisvrouw. Buffett had al op jonge leeftijd een voorliefde voor zaken en beleggingen. Toen hij zes jaar oud was, kocht hij al zijn eerste aandelen. Hij verkocht ze een paar jaar later voor een winst van $5.

Op school

Buffett ging naar de Universiteit van Nebraska en studeerde af in 1950 met een bachelor in economie. Hij vervolgde zijn studies aan de Universiteit van Pennsylvania, waar hij zijn master behaalde in economie. Na zijn studie keerde hij terug naar Omaha, waar hij werkte als verkoper van wijn, whisky en sigaren. Hij verdiende daarmee genoeg geld om zich in te kopen als partner in een beleggingsmaatschappij.

Begin carrière

In 1956 begon Buffett zijn carrière als belegger toen hij zich inliet met Benjamin Graham, een bekende belegger en auteur van het boek “The Intelligent Investor”. Graham had een grote invloed op Buffetts beleggingsfilosofie en leerde hem om te zoeken naar ondergewaardeerde aandelen met een hoog dividend.

In 1962 richtte Buffett zijn eigen beleggingsmaatschappij, Berkshire Hathaway, op. Hij begon met het kopen van aandelen van ondergewaardeerde bedrijven en hield ze langdurig in portefeuille. Dit zou later zijn handelsmerk worden.

https://www.youtube.com/watch?v=KACwZ5nQYhc

Succes met Berkshire Hathaway

In de loop der jaren groeide Berkshire Hathaway uit tot een multinationale investeringsmaatschappij met belangen in verschillende industrieën, zoals verzekeringen, media, energie en detailhandel. Buffetts beleggingsstrategie bleef hetzelfde: hij bleef zoeken naar ondergewaardeerde aandelen en hield ze langdurig in portefeuille. Dit leidde tot een enorme groei van de waarde van de aandelen van Berkshire Hathaway.

warren buffettBuffett’s succes en zijn reputatie als succesvol belegger hebben hem tot een van de rijkste mensen ter wereld gemaakt. Hij wordt vaak beschouwd als een financieel genie en wordt regelmatig opgenomen in lijsten van de rijkste mensen ter wereld.

In de loop der jaren heeft Buffett ook aandacht besteed aan filantropie. Hij heeft miljarden dollars gedoneerd aan goede doelen, waaronder de Bill & Melinda Gates Foundation. Hij is ook bekend om zijn praktische en no-nonsense advies voor zowel particulieren als bedrijven.

Buffett blijft actief als CEO van Berkshire Hathaway en is nog steeds betrokken bij de dagelijkse beslissingen van het bedrijf. Hij heeft aangekondigd dat hij zijn aandelen in Berkshire Hathaway zal doneren aan goede doelen wanneer hij het bedrijf verlaat.

In samenvatting is Warren Buffett een van de meest succesvolle beleggers aller tijden, met een lange carrière in het beleggen en de leiding van Berkshire Hathaway. Hij is bekend om zijn waardevaste beleggingsstrategieën en zijn filantropische inspanningen.

Beleggen for Dummies

De redactie van "Beleggen for Dummies". Een klein team van value-investeerders die steeds op zoek zijn naar de perfect gebalanceerde portfolio voor rendement en toch stabiliteit. U kan de redactie steeds bereiken via onze contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *